Millefeuille crocant cu migdale si fructe de padure:
Reteta pentru 4 persoane
Pentru 12-16 biscuiti tuile' de migdale:
125g fulgi de migdale
125g zahar
Doua picaturi extract pur de vanilie
O picatura extract pur de migdale
Doua albusuri
24g unt
20g faina
Cu ajutorul unei spatule, amestecati migdalele cu zaharul, vanilia, extractul de migdale si albusurile pana ce s-au incorporat bine. Topiti untul si turnati-l cat este inca fierbinte peste amestecul de migdale. Amestecati bine, apoi acoperiti cu folie alimentara si puneti la frigider timp de o ora. Cerneti faina, turnati-o peste compozitie si amestecati bine.
Incingeti cuptorul la 150C. Pe o tava tapetata cu hartie de copt sau pe un blat de silicon, luati din compozitie cate o lingura si asezati-o cu grija pe suprafata hartiei sau a blatului. Udati lingura cu apa rece si treceti-o peste compozitie pentru a o netezi. Repetati Puneti la cuptor si coaceti imp de 14-15 minute, pana cand biscuitii devin aurii. Cand sunt gata, scoateti cu ajutorul unei spatule si lasati la racit pe o hartie de copt.
Pentru crema de frisca:
250ml frisca lichida (din lapte integral, neindulcita)
20g zahar
O lingurita extract pur de vanilie sau semintele unei jumatati de baton de vanilie
Bateti frisca pana se intareste putin, apoi adaugati zaharul si bateti pana se intareste bine. Adaugati vanilia si incorporati-o cu ajutorul unei linguri de metal sau cu o spatula.
Pentru asamblarea millefeuille-ului:
Zahar pudra, pentru decorat
225g zmeura
SAU
125g zmeura
100g capsuni, spalate, uscate si cu coditele indepartate
Inainte de a servi acest desert, puneti cate un biscuit pe fiecare farfurie de desert, asezati o lingura de frisca deasupra, asezati zmeura sau capsunele deasupra, cu varfurile in sus, apoi continuati cu inca un biscuite, urmat de frisca si fructe, terminand cu al treilea biscuite, pe care il veti pudra cu zahar si apoi, veti aseza o zmeura.
Citeste si:
Margarita cu zmeura si nuca de cocos
Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, EastofKitchen