Meringue cu fructul pasiunii este o prajitura cu bezea si o crema racoritoare din nectarine si fructul pasiunii pe care trebuie sa o incerci. Prepararea ei nu dureaza foarte mult si nici nu are un grad de dificultate atat de mare.
Numar de portii: 8
Ingrediente pentru meringue cu fructul pasiunii:
Pentru bezea:
- 3 albusuri
- 175 g zahar
Pentru crema:
- 250 g iaurt grecesc cu 0% grasimi
- 4 linguri zahar pudra
- 2 buc. fructul pasiunii, taiate in jumatate
- 184 ml frisca
- 4 nectarine coapte
Citeste si:
Placinta de lamaie cu bezea, gata in patru pasi simpli
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 150°C. Intinde doua bucati de hartie de copt si deseneaza un cerc pe fiecare. Pune albusurile de ou intr-un vas si amesteca pana cand se formeaza varfuri tari. Adauga treptat cate o lingura de zahar, pana cand acesta este complet incorporat. Imparte apoi amestecul in doua parti egale si intinde-le pe suprafata celor doua cercuri. Lasa la cuptor pentru o ora si jumatate, adica pana cand bezeaua se intareste. La final, lasa la racit in cuptor cu usa deschisa.
2. Pentru a face crema, amesteca iaurtul, zaharul si fructul pasiunii. Pune si frisca si bate usor pana cand se intareste. Pentru asamblare, pune un strat pe bezea pe un platou si intinde 2/3 din crema peste.
3. Taie apoi trei nectarine si imprastie-le peste. Pune deasupra si cealalta bezea si intinde restul de crema. Taie si ultima nectarina in felii subtiri si aranjeaza-le deasupra. Presara zahar pudra si serveste.
Foto: Shutterstock