Meringue cu fructul pasiunii

Bezeaua este unul dintre cele mai populare deserturi, iar aceasta prajitura meringue cu fructul pasiunii va fi cu adevarat delicioasa.

Meringue cu fructul pasiunii este o prajitura cu bezea si o crema racoritoare din nectarine si fructul pasiunii pe care trebuie sa o incerci. Prepararea ei nu dureaza foarte mult si nici nu are un grad de dificultate atat de mare.


Numar de portii: 8

Ingrediente pentru meringue cu fructul pasiunii:

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 175 g zahar

Pentru crema:

  • 250 g iaurt grecesc cu 0% grasimi
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 buc. fructul pasiunii, taiate in jumatate
  • 184 ml frisca
  • 4 nectarine coapte

Citeste si:
Placinta de lamaie cu bezea, gata in patru pasi simpli

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 150°C. Intinde doua bucati de hartie de copt si deseneaza un cerc pe fiecare. Pune albusurile de ou intr-un vas si amesteca pana cand se formeaza varfuri tari. Adauga treptat cate o lingura de zahar, pana cand acesta este complet incorporat. Imparte apoi amestecul in doua parti egale si intinde-le pe suprafata celor doua cercuri. Lasa la cuptor pentru o ora si jumatate, adica pana cand bezeaua se intareste. La final, lasa la racit in cuptor cu usa deschisa.


2. Pentru a face crema, amesteca iaurtul, zaharul si fructul pasiunii. Pune si frisca si bate usor pana cand se intareste. Pentru asamblare, pune un strat pe bezea pe un platou si intinde 2/3 din crema peste.

3. Taie apoi trei nectarine si imprastie-le peste. Pune deasupra si cealalta bezea si intinde restul de crema. Taie si ultima nectarina in felii subtiri si aranjeaza-le deasupra. Presara zahar pudra si serveste.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro