Bezeaua este unul dintre cele mai populare deserturi, iar aceasta prajitura meringue cu fructul pasiunii va fi cu adevarat delicioasa.
Meringue cu fructul pasiunii este o prajitura cu bezea si o crema racoritoare din nectarine si fructul pasiunii pe care trebuie sa o incerci. Prepararea ei nu dureaza foarte mult si nici nu are un grad de dificultate atat de mare.
Numar de portii: 8
Pentru bezea:
Pentru crema:
1. Preincalzeste cuptorul la 150°C. Intinde doua bucati de hartie de copt si deseneaza un cerc pe fiecare. Pune albusurile de ou intr-un vas si amesteca pana cand se formeaza varfuri tari. Adauga treptat cate o lingura de zahar, pana cand acesta este complet incorporat. Imparte apoi amestecul in doua parti egale si intinde-le pe suprafata celor doua cercuri. Lasa la cuptor pentru o ora si jumatate, adica pana cand bezeaua se intareste. La final, lasa la racit in cuptor cu usa deschisa.
2. Pentru a face crema, amesteca iaurtul, zaharul si fructul pasiunii. Pune si frisca si bate usor pana cand se intareste. Pentru asamblare, pune un strat pe bezea pe un platou si intinde 2/3 din crema peste.
3. Taie apoi trei nectarine si imprastie-le peste. Pune deasupra si cealalta bezea si intinde restul de crema. Taie si ultima nectarina in felii subtiri si aranjeaza-le deasupra. Presara zahar pudra si serveste.
Foto: Shutterstock