Portii: 4
Timp de preparare: 25 minute
Dificultate: extrem de usor
Ingrediente:
• 2 dovlecei de dimensiune medie, taiati pe lungime in fasii subtiri
• 2 linguri ulei de masline
• sare
• piper negru proaspat macinat
• 1 ceasca humus
• 4 foi de lipie
• ¼ ceasca muguri de pin, prajiti
• 1 gogosar, feliat subtire
• 2 cesti frunze baby spanac
• ½ ceasca ceapa rosie feliata
• ¼ ceasca frunze de menta
Mod de preparare:
Incinge gratarul sau tigaia grill la temperature medie. Toarna ulei de masline si apoi sare si piper, dupa gust, pe ambele parti ale feliilor de dovlecei. Gateste-i pana se fragezesc si capata o culoare usor maronie. (aproximativ 4 minute pe fiecare parte)
Intinde humusul pe toata suprafata fiecarei felii de lipie si apoi cate o lingura de muguri de pin. Pe fiecare lipie adauga urmatoarele: cate trei felii de dovlecel, doua felii subtiri de gogosar, jumatate de ceasca de baby spanac, cateva inele de ceapa si cate o lingura de frunze de menta.
Ruleaza lipia si taie-o in jumatate cu cutitul indreptat pe diagonala.
Fiecare portie contine o lipie (doua jumatati).
Text: Lucia Faur
Foto: www.foodnetwork.com