O solutie rapida si sanatoasa pentru o masa sanatoasa de pranz sau cina!
Portii: 4
Timp de preparare: 25 minute
Dificultate: extrem de usor
• 2 dovlecei de dimensiune medie, taiati pe lungime in fasii subtiri
• 2 linguri ulei de masline
• sare
• piper negru proaspat macinat
• 1 ceasca humus
• 4 foi de lipie
• ¼ ceasca muguri de pin, prajiti
• 1 gogosar, feliat subtire
• 2 cesti frunze baby spanac
• ½ ceasca ceapa rosie feliata
• ¼ ceasca frunze de menta
Incinge gratarul sau tigaia grill la temperature medie. Toarna ulei de masline si apoi sare si piper, dupa gust, pe ambele parti ale feliilor de dovlecei. Gateste-i pana se fragezesc si capata o culoare usor maronie. (aproximativ 4 minute pe fiecare parte)
Intinde humusul pe toata suprafata fiecarei felii de lipie si apoi cate o lingura de muguri de pin. Pe fiecare lipie adauga urmatoarele: cate trei felii de dovlecel, doua felii subtiri de gogosar, jumatate de ceasca de baby spanac, cateva inele de ceapa si cate o lingura de frunze de menta.
Ruleaza lipia si taie-o in jumatate cu cutitul indreptat pe diagonala.
Fiecare portie contine o lipie (doua jumatati).
Text: Lucia Faur
Foto: www.foodnetwork.com