Numar de portii: 12
Ingrediente:
Piure de fructe:
- 2 cani de fructe la alegere, piersici, capsuni sau afine
- ½ cana zahar
- Sucul de la o lamaie
Iaurt de cocos
- 1 cana iaurt gras
- 1 ½ cana zahar pudra
- 1 lingura extract de cocos
- ½ cana fulgi de cocos pentru ornare
Preparare:
- Pentru piure: amesteca cu ajutorul unui mixer fructele, zaharul si sucul de lamaie pana cand se formeaza o crema omogena.
- Pentru iaurt: amesteca zaharul cu iaurtul si extractul de cocos.
- Toarna in vasele special un strat de piure de fructe, un strat de iaurt si continua pana cand umpli forma.
- Pune la congelator compozitia pana cand se intareste, aproximativ 8 ore.
- Pentru a scoate mai usor iaurtul inghetat, baga forma in apa calda pentru cateva secunde.
- Presara fulgii de cocos peste inghetata si savureaza acest desert. Poti decora cu frunze proaspete de menta.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro