Inghetata pe bat cu iaurt si fructe

Vara, varianta cea mai rapida si mai delicioasa pentru a te racori ramane iaurtul inghetat. Citeste in continuare o reteta pe care cu siguranta o vei prepara de mai multe ori.

Inghetata pe bat cu iaurt si fructe

Numar de portii: 12

Ingrediente:

Piure de fructe:

  • 2 cani de fructe la alegere, piersici, capsuni sau afine
  • ½ cana zahar
  • Sucul de la o lamaie

Iaurt de cocos

  • 1 cana iaurt gras
  • 1 ½ cana zahar pudra
  • 1 lingura extract de cocos
  • ½ cana fulgi de cocos pentru ornare

Preparare:

  1. Pentru piure: amesteca cu ajutorul unui mixer fructele, zaharul si sucul de lamaie pana cand se formeaza o crema omogena.
  2. Pentru iaurt: amesteca zaharul cu iaurtul si extractul de cocos.
  3. Toarna in vasele special un strat de piure de fructe, un strat de iaurt si continua pana cand umpli forma.
  4. Pune la congelator compozitia pana cand se intareste, aproximativ 8 ore.
  5. Pentru a scoate mai usor iaurtul inghetat, baga forma in apa calda pentru cateva secunde.
  6. Presara fulgii de cocos peste inghetata si savureaza acest desert. Poti decora cu frunze proaspete de menta.

Text: Georgiana Livadaru

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro