Ingrediente:
- 100g nuci caju crude
- 400ml lapte de cocos integral (o cutie)
- Un avocado copt
- 300g curmale moi, fara samburi
- 60g pudra de cacao
- O lingurita extract pur de vanilie
- O lingura de apa
Optional, pentru decorare:
- Sos de unt de arahide (doua linguri unt de alune frecate cu 4 linguri de apa)
- Coaja rasa de portocala
- Petale de trandafir
- Nuci (alune de padure, migdale, fistic) tocate marunt
- Seminte de canepa
Citeste si:
10 tipuri unice de inghetata
Mod de preparare:
- Nucile caju se pun intr-un bol cu apa preferabil peste noapte, minim 4 ore. Inainte de a le folosi, se scurg si se clatesc cu apa. Apoi, se pun in robotul de bucatarie sau in blender, impreuna cu celelalte ingrediente si se proceseaza pana se obtine o consistenta cremoasa si omogena.
- Crema se toarna in formele de inghetata pe bat, apoi acestea se lovesc de blat pentru a elimina bulele de aer. Se insereaza betele si se pun formele la congelator timp de minim 6 ore. Pentru a le scoate din forme, se trec sub jet de apa fierbinte inainte de a fi extrase.
- Le puteti decora dupa aceea cu sos de unt de arahide, coaja de portocala rasa, nuci, etc.
Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, EastofKitchen
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro