Inghetata delicioasa dintr-un singur ingredient

Acum cativa ani am impartasit secretul meu favorit din bucatarie: inghetata cremoasa facuta dintr-un singur ingredient. Da, asa este - un singur ingredient.

Inghetata delicioasa dintr-un singur ingredient

Care este acest ingredient magic care poate fi transformat intr-o delicioasa si savuroasa inghetata, fara ajutorul altor indulcitor, aditivi sau alte ingrediente?

Daca ai ghicit, felicitari! Raspunsul este banana. Ce? Nu stiai ca banana se poate transforma pur si simplu intr-o inghetata fabuloasa? Nici eu nu stiam, pana cand nu mi-a spus sora mea despre cum transforma bananele in inghetata.

Se pare ca descoperirea ei este stiuta de mult timp de cei care mananca sanatos (desi, in continuare pentru noi, este o noutate). Daca ingheti o banana pana cand aceasta devine solida, iar apoi o amesteci intr-un blender, devine la fel de cremoasa precum inghetata din magazine.

Nu ma asteptam la acest rezultat si inca sunt surprinsa cum banana inghetata zdrobita nu este la fel ca si restul fructelor. Datorita continutului sau bogat in pectina, banana se transforma intr-o inghetata bogata si cremoasa.

Acesta a fost doar inceputul! Sora mea a experimentat, adaugand si alte ingrediente, cum ar fi o lingurita de unt de arahide sau de miere. Eu am incercat si alte variante de inghetata de banane care includ Nutella, capsune sau pudra de cocos.

Nu ai incercat-o inca? Daca esti noua in repertoriul deserturilor, iata aici reteta, pas cu pas, pentru o inghetata de banane delicioasa:

De ce ai nevoie:

  • 2-3 banane coapte

Echipament

  • cutit
  • tocator
  • un recipient frigorific etans
  • blender
  • spatula

Instructiuni

1. Incepe cu bananele coapte. Ar trebui sa fie dulci si moi.
2. Decojeste-le si taie-le in forma de monede. Nu conteaza forma sau marimea, atata timp cat sunt taiate aproximativ in aceeasi forma si au aceeasi marime.
3. Pune bananele in recipientul frigorific etans. Poti sa folosesti un bol sau punga speciala de congelator.
4. Ingheata bucatile de banana cel putin 2 ore. De preferabil peste noapte.
5. Amesteca bananele in blender.
6. Continua sa amesteci – prima data bananele vor arata pisate, apoi vor capata aspect lipicios, iar intr-un final vor arata ca fulgii de ovaz. Vor deveni mai netede, dar nu in totalitate.
7. Priveste magia! Intr-un final, cand procesul este pe sfarsite, vei vedea cum amestecul devine cremos, cu o textura mai soft. Daca vrei sa adaugi si alte ingrediente, acum este momentul sa o faci.
8. Transfera amestecul in recipientul frigorific cu ajutorul unei spatule si las-o in congelator pana cand devine solida. Poti sa mananci inghetata si imediat, dar va fi destul de moale.

Idei de amestecuri

Desi aspectul legat de un singur ingredient are sarmul lui, nu cred ca se pierde daca mai adaugam inca unul, doua, sau chiar si trei ingrediente pentru inghetata.

Uite cateva din ingredientele mele favorite, pentru o inghetata si mai minunata:

– o lingura de unt de arahide
– putina miere
– fulgi de ciocolata
– cateva alune
– o lingura de Nutella
– pudra de cocos

Text: Miruna Tarabega

Foto: banana ice cream from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro