Aceasta este o înghețată care îmbină perfect nota de exotic cu cea florală, deloc copleșitoare, ci subtilă, delicată.
Timp de preparare: 5 minute / 4 porții
Ingrediente
- 800ml lapte de cocos (la cutie)
- 1 lingură pudră de vanilie
- 2 linguri sirop de arțar
- 3 linguri fulgi de cocos
- 6 petale de trandafiri
Indicații
- Pune laptele de cocos la frigider peste noapte.
- Pune doar partea solidă a laptelui de cocos din cutie, alături de pudra de vanilie și siropul de arțar, până când se formează un amestec omogen.
- Adaugă fulgii de cocos și petalele de trandafiri; mai amestecă puțin (câteva secunde).
- Pune compoziția într-o tavă destinată înghețatei și introdu caserola la congelat peste noapte.
- Scoate-o din congelator cu jumătate de oră înainte de-a o servi.
De servit cu petale de trandafiri și sirop de cocos. Pentru un plus de exotism, pune deasupra crumble de cardamon. O nebunie de vară!
Citește și:
Rețetele ELLE – sănătoase, dar mai ales delicioase
Foto: Cristina Stanciu (zenolicious.app)
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro