Portii: 6
Timp de preparare: 15 minute (plus congelarea)
Dificultate reteta: extrem de usor
Ingrediente:
- 1 banana
- 400 g fructe de sezon (mango, prune, pere, afine)
- 3 linguri miere lichida
- 500 g iaurt natural
- 150 g zmeura
Mod de preparare:
Decojeste banana si feliaz-o pe latime. Curata fructele de coaja si eventualii samburi si taie-le in bucati similare cu feliile de banana. Pune toate fructele maruntite pe o tava, cu mentiunea sa nu se atinga intre ele. Apoi pune-le la congelator pentru aproximativ 2 ore. Dupa ce au inghetat, muta fructele intr-o punguta si pune-le la loc la congelat.
Totodata, baga la rece 6 pahare. Ia un robot de bucatarie si amesteca bine iaurtul cu mierea. Acum marunteste fructele inghetate, tot cu ajutorul robotului.
Scoate paharele, pune in fiecare o cantitate egala de fructe, peste care adauga amestecul de iaurt cu miere.
A se servi imediat, rece.
Se poate pastra la congelator, in recipient ermetic, pentru cateva zile.
Text: Lucia Faur
Foto: www.jamieoliver.com