Gogosi glazurate, dupa reteta lui Jamie Oliver

Aceste gogosi glazurate sunt un deliciu culinar pe care il poti savura in orice moment al zilei.

Gogosi glazurate, dupa reteta lui Jamie Oliver

Timp de preparare: 1h 30 minute
Dificultate reteta: medie

Ingrediente:

  • 140 ml lapte incazit
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 475 g faina de grau (plus extra pentru presarat)
  • 2 lingurite condimente picante  amestecate
  • 90 g zahar pudra (plus extra pentru presarat)
  • 90 g unt moale
  • 2 oua batute
  • 1 portocala stoarsa
  • Ulei vegetal

Decoratiuni

  • Ciocolata topita (alba, cu lapte sau neagra)
  • Fructe de padure tocate si tinute la frigider in prealabil
  • 250 g zahar pentru glazura

Mod de preparare:

Dizolva drojdia in lapte si doua linguri de apa calda, bate-le cu telul pana devin spuma si lasa-le 15 minute deoparte.

Cerne faina si pune-o impreuna cu condimentele si o lingurita de sare intr-un bol separat. Muta in alt bol 150 g din acest amestec impreuna cu cate o lingurita din fiecare tip de zahar si cu mixul de drojdie pregatit anterior. Amesteca pana devine pasta si lasa sa creasca 15 minute. Dupa ce a crescut, introdu cu grija bucati de unt in aceasta compozitie.

Dupa ce s-a incorporat untul, adauga ouale batute spuma si zeama de portocale. Ulterior, toarna faina ramasa si zaharul pudra si amesteca totul impreuna. Framanta aluatul obtinut timp de 20 minute, da-i forma de minge si lasa-l sa creasca, intr-un bol cu foarte putin ulei, pana ce se dubleaza in dimensiune (aproximativ 1 ora – 1 ora ½).

Cand aluatul este gata, framanta inca putin pentru a-l netezi si apoi imparte-l in 4 bucati, pe care ruleaza-le sub forma de carnat, rulouri pe care apoi taie-le in jumatate si fiecare jumatate in cate o treime, astfel incat sa obtii 24 de bucati de aluat. Acestora din urma da-le forma de mingiute in mijlocul carora fa o gaura cu degetul mare. Apoi, pune-le pe o tava acoperita cu hartie de copt si lasa-le, din nou, sa creasca timp de o ora, pana se dubleaza in dimensiune.

Intr-o tigaie adanca toarna ulei intr-o cantitate generoasa si pune-o pe foc mediu la incins. Asigura-te ca bucatile de aluat au inca forma de gogosi si pune-le in tigaie la gramada, prajindu-le cate un minut pe fiecare parte, pana ce se rumenesc. Pe masura ce sunt gata, scoate-le pe hartie de copt si lasa-le la scurs de ulei.

Este momentul sa te apuci de decorat. Incepe cu a le trece, pe ambele parti, prin zahar pudra, apoi toarna ciocolata topita pe una din partile fiecarei gogosi si presara fructe de padure peste.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro