Ingrediente:
• 2 cani cu faina
• 1 lingurita de zahar
• Putina sare
• 12 linguri de unt nesarat
• ½ de cana de apa rece
• 2 bulbi de fenicul, taiati in patru
• 5 sfecle mici, taiate in jumatati
• 6-8 morcovi, taiati in jumatate
• 2 cani de cubulete de dovleac
• 2 linguri de ulei de masline
• 2 salote, numite si cepe frantuzesti, maruntite
• 1 cana de patrunjel maruntit
• 180 de grame de Gorgonzola, maruntita
• 1 lingurite de mustar Dijon
• Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol faina cu zaharul si sarea. Adauga jumatate din cantitatea de unt si asigura-te ca obtii un amestec omogen. Apoi, adauga si restul de unt. Acum este momentul sa adaugi apa compozitiei si sa framanti aluatul pana obtii o sfera omogena, acopera cu folie de plastic si lasa la frigider pentru 30 de minute.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Asaza legumele spalate si taiate pe o folie de copt. Stropeste cu ulei si coace-le pana cand morcovii incep sa se inmoaie, insa sunt al dente pe alocuri. Presara cu sare din plin si pune deoparte sa de raceasca. Intr-un bol, amesteca patrunjelul, salotele, legumele racite si mustarul. Amesteca pana se omogenizeaza.
Pe o suprafata presarata din timp cu faina, intinde aluatul. Apoi transfera aceasta folie intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Incepe prin a pune o lingura din amestecul de legume in centrul fasiei de aluat. Stropeste cu putin cascaval Gorgonzola. Repeta acest procedeu, punand pe rand legume si cascaval, pana cand se termina ingredientele. La final, mai adauga cascaval deasupra. Impatureste marginile acestei fasii de aluat, astfel incat sa fie deasupra compozitiei. Unge aluatul ramas in afara cu putin lapte sau ou batut. Coace pentru 30-40 de minute la 200 de grade.
La final, taie felii si serveste!
Foto: http://happyolks.com/