Fursecuri vegane, usor de preparat!

Rapid de preparat, aceasta reteta este extrem de sanatoasa si potrivita pentru gustarea de la micul dejun. Pentru a varia, joaca-te cu umplutura, inlocuind gemul cu orice alte fructe lemnoase sau ingrediente pe gustul tau.

Ingrediente:


• 1 cana banane decojite pisate
• 2 cani fulgi de ovaz
• 3 linguri seminte de in
• 1 lingurita scortisoara
• 1/8 lingura sare de mare grunjoasa
• 8 lingurite gem
• Unt de arahide – pentru servire (optional)

Mod de preparare:

Lasa cuptorul sa se incalzeasca la 350 de grade in prealabil si pregateste hartie de copt. Intr-un robot de bucatarie adauga fulgii de ovaz si amesteca pana cand obtii o compozitie crocanta. Apoi, piseaza bananele intr-un bol si adauga restul ingredientelor, cu exceptia gemului si a untului de arahide. Dupa ce ai ajuns la o textura densa si umeda, foloseste un cleste pentru cupe de inghetata si separa aluatul in 8 gramajoare. Pune acestea pe hartia de copt si preseaza cu degetul in mijlocul fiecarei gramezi. In spatiul obtinut adauga o lingurita de gem cu varf.


Pune cele 8 fursecuri la cuptor si lasa-le 11-13 minute astfel incat sa devina usor crocante la margine si moi la interior. Lasa-le la racit timp de 10 minute si serveste-le asa sau cu un adaos de unt de arahide.

Text: Lucia Faur

Foto: ohsheglows.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro