Fursecuri din fulgi de ovaz si ciocolata

Daca esti in cautarea unui desert sanatos, trebuie sa incerci aceste fursecuri din fulgi de ovaz si ciocolata, pentru care nu vei avea nevoie de faina.

Fursecuri din fulgi de ovaz si ciocolata

Ingrediente pentru fursecuri din fulgi de ovaz si ciocolata:

1 cana unt nesarata, la temperatura camerei
3/4 cana zahar brun
1/2 cana zahar granulat
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
4 1/2 cana fulgi de ovaz
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita sare
1/3 cana fulgi de ciocolata

Citeste si:
Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180C. Pregateste doua tavi cu hartie de copt.
2. Cu ajutorul unui mixer electric, amesteca untul cu zaharul pana cand obtii o crema pufoasa, deschisa la culoare (4-5 minute).
3. Adauga apoi pe rand ouale si extractul de vanilie, amestecand constant.
4. Intr-un alt vas mediu, amesteca fulgii de ovaz cu praful de copt, scortisoara si sarea. Pune amestecul peste compozitia pregatita cu mixerul si apoi amesteca iar. Incorporeaza si fulgii de ciocolata.
5. Cu ajutorul unei linguri pregateste fiecare fursec si pune compozitia in tavile pregatite. Lasa-le la cuptor apoi pana cand au o culoare aurie, 18-20 de minute.
6. Dupa ce la scoti din cuptor, lasa-le la racit inainte de a le pune in cutii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro