Cauti un desert diferit, care sa imbine mai multe tipuri de prajitura intr-unul singur? Am gasit unul perfect pentru tine. Un fursec-bezea, a carui textura aminteste de celebrele macarons.
Este bogat in ciocolata, crocant la exterior si ca o caramea in interior. O combinatie deosebita, ce iti aminteste de cel putin trei deserturi diferite.
1. Preincalzeste cuptorul la 180°. Intinde o foaia mare de copt in tava pe care o vei folosi.
2. Cu mixerul, amesteca impreuna zaharul, pudra de cacao si sarea la viteza mica. Adauga incet albusurile de ou, unul cate unul.
3. Adauga extractul de vanilie si mixeaza la viteza mare pentru 2-5 minute pana cand ia forma unui aluat gros de negresa.
4. Foloseste o lingura mica pentru a adauga mici bulgari de aluat pe folia de copt pregatita, lasand cativa centimetri intre ei.
5. Coace-le pentru 13-15 minute pana cand se intaresc si lasa-le sa se raceasca inainte de a le scoate din cuptor.
6. Pastreaza-le intr-un borcan etans la temperatura camerei pana la mai mult de trei zile.
Text: Georgiana Lupica
Foto: www.cookingactress.com