Ingrediente:
Fursecuri
- 230 gr. de unt topit
- 250 ml. ulei vegetal
- 350 gr. de zahar
- 150 gr. zahar pudra
- 2 linguri de apa
- 2 oua
- 1 lingurita de extract de migdale
- 650 gr. de faina
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de teatru
Glazura (optional)
- 110 gr. de unt topit
- 170 gr. de smantana sau iaurt grecesc
- 2 linguri de crema de branza moale
- 1 lingurita de sare
- ½ lingurita extract de midgale
- 300 gr. zahar pudra
- 100 ml lapte
Decor
- Migdale taiate
Mod de preparare:
- Intr-un recipient mai larg, amesteca untul cu uleiul vegetal, cu 300 de grame de zahar, zaharul pudra, apa si ouale.
- Intr-un recipient mediu mixeaza faina, bicarbonatul de sodiu si sarea.
- Adauga ingredientele uscate peste cele umede si amesteca pana la omogenizare (aluatul ar trebui sa fie faramicios, nu lipicios).
- Formeaza bile (cam cat o minge de golf) si asaza-le in tava, pe o foaie de copt.
- Pune cele 50 de grame de zahar ramas pe o farfurie. Foloseste fundul unui pahar ca sa presezi bilele astfel incat sa ia forma de fusec. Umezeste fundul paharului cu spray de gatit si trece-l prin zaharul de pe farfurie. Preseaza bilele pana cand ajung sa aiba cam 2-3 cm. in grosime.
- Coace prajiturelele la 180 de grade Celsius. Lasa-le sa se raceasca pentru cateva minute, apoi transfera-le pe blatul de bucatarie. Cand s-au racit complet, pune-le la frigider.
- Ai optiune de a le servi asa, pudrandu-le cu zahar sa presarand putina ciocolata neagra pe deasupra, sau poti continua facand si o glazura.
- Pentru aceasta, amesteca untul, smantana/iaurtul grecesc si crema de branza pana la omogenizare. Adauga ingredientele ramase si amesteca din nou.
- Chiar inainte de a le servi, glazureaza fursecurile. Decoreaza cu cateva midgale taiate.
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro