Fursecuri cu zahar si migdale

Invata cum sa faci niste fursecuri fragede, dulci si satioase, cu doar cateva ingrediente. Iar partea cea mai buna este ca sunt foarte versatile, le poti manca ori cu crema, ori simple, garnisite cu zahar, ciocolata neagra sau midgale. Un deliciu!

Fursecuri cu zahar si migdale

Ingrediente:

Fursecuri

  • 230 gr. de unt topit
  • 250 ml. ulei vegetal
  • 350 gr. de zahar
  • 150 gr. zahar pudra
  • 2 linguri de apa
  • 2 oua
  • 1 lingurita de extract de migdale
  • 650 gr. de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de teatru


Glazura (optional)

  • 110 gr. de unt topit
  • 170 gr. de smantana sau iaurt grecesc
  • 2 linguri de crema de branza moale
  • 1 lingurita de sare
  • ½ lingurita extract de midgale
  • 300 gr. zahar pudra
  • 100 ml lapte

Decor

  • Migdale taiate

Mod de preparare:

  1. Intr-un recipient mai larg, amesteca untul cu uleiul vegetal, cu 300 de grame de zahar, zaharul pudra, apa si ouale.
  2. Intr-un recipient mediu mixeaza faina, bicarbonatul de sodiu si sarea.
  3. Adauga ingredientele uscate peste cele umede si amesteca pana la omogenizare (aluatul ar trebui sa fie faramicios, nu lipicios).
  4. Formeaza bile (cam cat o minge de golf) si asaza-le in tava, pe o foaie de copt.
  5. Pune cele 50 de grame de zahar ramas pe o farfurie. Foloseste fundul unui pahar ca sa presezi bilele astfel incat sa ia forma de fusec. Umezeste fundul paharului cu spray de gatit si trece-l prin zaharul de pe farfurie. Preseaza bilele pana cand ajung sa aiba cam 2-3 cm. in grosime.
  6. Coace prajiturelele la 180 de grade Celsius. Lasa-le sa se raceasca pentru cateva minute, apoi transfera-le pe blatul de bucatarie. Cand s-au racit complet, pune-le la frigider.
  7. Ai optiune de a le servi asa, pudrandu-le cu zahar sa presarand putina ciocolata neagra pe deasupra, sau poti continua facand si o glazura.
  8. Pentru aceasta, amesteca untul, smantana/iaurtul grecesc si crema de branza pana la omogenizare. Adauga ingredientele ramase si amesteca din nou.
  9. Chiar inainte de a le servi, glazureaza fursecurile. Decoreaza cu cateva midgale taiate.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro