Ingredientele pentru fursecuri cu ciocolata neagra si espresso:
- 1 cana faina alba (presarata si nivelata cu lingura)
- 1/2 cana de cacao neindulcita (presarata si nivelata cu lingura)
- 1/2 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 cana unt nesarat, la temperatura camerei
- 1/2 cana zahar
- 2 oua mari la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura praf de espresso instant
- 8 tablete de ciocolata amaruie, 4 topite si 4 taiate marunt
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 C si doua tavi de copt.
2. Cu ajutorul unui mixer electric, amesteca untul cu zaharul pana obtii o crema alba, pufoasa.
3. Adauga mai apoi vanilia si ouale, cate unul pe rand, amestecand constant dupa fiecare.
4. Intr-un alt recipient, amesteca praful de espresso cu ciocolata topita, pe care o adaugi peste compozitia pregatita cu mixerul in prealabil.
5. Foloseste mixerul cu o treapta mai jos, adauga faina, si amesteca pana cand se omogenizeaza, la final presara si bucatile de ciocolata ramase netopite.
6. Cu ajutorul a doua linguri, pregateste forma fursecurilor si asaza compozitia in tavi. Apoi lasa-le in cuptor 14-15 minute, pana cand prind o culoare maronie.
7. Dupa ce le scoti din cuptor, lasa-le la racit inainte de a le servi.
Citeste si:
Cel mai simplu si delicios humus, dupa reteta lui Jamie Oliver
Text: Dumitru Mihaela
Foto: Shutterstock