Fursecuri cu ciocolata neagra si espresso

Combinatia de ciocolata neagra si espresso face ca aceste fursecuri sa fie extrem de delicioase!

Fursecuri cu ciocolata neagra si espresso

Ingredientele pentru fursecuri cu ciocolata neagra si espresso:

  • 1 cana faina alba (presarata si nivelata cu lingura)
  • 1/2 cana de cacao neindulcita (presarata si nivelata cu lingura)
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana unt nesarat, la temperatura camerei
  • 1/2 cana zahar
  • 2 oua mari la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura praf de espresso instant
  • 8 tablete de ciocolata amaruie, 4 topite si 4 taiate marunt

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 C si doua tavi de copt.
2. Cu ajutorul unui mixer electric, amesteca untul cu zaharul pana obtii o crema alba, pufoasa.
3. Adauga mai apoi vanilia si ouale, cate unul pe rand, amestecand constant dupa fiecare.
4. Intr-un alt recipient, amesteca praful de espresso cu ciocolata topita, pe care o adaugi peste compozitia pregatita cu mixerul in prealabil.
5. Foloseste mixerul cu o treapta mai jos, adauga faina, si amesteca pana cand se omogenizeaza, la final presara si bucatile de ciocolata ramase netopite.
6. Cu ajutorul a doua linguri, pregateste forma fursecurilor si asaza compozitia in tavi. Apoi lasa-le in cuptor 14-15 minute, pana cand prind o culoare maronie.
7. Dupa ce le scoti din cuptor, lasa-le la racit inainte de a le servi.

Citeste si:
Cel mai simplu si delicios humus, dupa reteta lui Jamie Oliver

Text: Dumitru Mihaela
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro