Pentru aceasta reteta, nu veti avea nevoie de prea multe ustensile, iar totul este gata in mai putin de jumatate de ora!
Ingrediente:
(Pentru 4 persoane)
- 4 oua
- 85g zahar brun
- 80g faina
- 125g unt nesarat
- 140g ciocolata neagra minim 70% cacao
Citeste si:
Millefeuille crocant cu migdale si fructe de padure, de Ioana Dumitrescu
Mod de preparare:
- Incingeti cuptorul la 200C.
- Cu ajutorul unui tel, bateti usor ouale impreuna cu zaharul brun pana ce s-au incorporat, fara sa bateti prea mult.
- Intr-o cratita asezata pe foc mic, topiti untul. Cu ajutorul unui cutit zimtat, taiati ciocolata in bucati mici, apoi adaugati-o peste untul topit si amestecati cu un tel pana se topeste.
- Adaugati faina peste amestecul de oua si bateti cu telul pana ce s-a incorporat. Adaugati amestecul de ciocolata si amestecati pana obtineti o compozitie omogena.
- Ungeti cu unt 4 forme mici cu diametrul de apeoximativ 5cm, apoi tapetati-le in interior cu pudra de cacao. Turnati compozitia in formele pregatite si coaceti in cuptorul incins timp de 7 minute.
- Cu ajutorul unui cutit, desprindeti marginile prajiturii de forma, apoi asezati pe farfuriile pe care le veti servi. Decorati cu pudra de migdale si cateva capsuni sau zmeura proaspata.
Reteta & foto: Ioana Dumitrescu, Eastofkitchen.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro