#ELLEacasă e un proiect care să te inspire, să îți arate care sunt acele lucruri care fac dintr-o casă acasă și să te îndemne să acorzi mai multă atenție spațiului în care trăiești.
Pentru Irina Meliță cel mai important la o locuință este să aibă o legătură cât mai directă cu natura. Inspiră-te din ideile pe care le-a aplicat casei ei de la munte unde și-a petrecut cele două luni de izolare.
Locul de citit de pe verandă este preferatul meu. Mă simt și înăuntru și afară, e un loc perfect să visezi cu ochii deschiși.
Casa pe care v-o arăt este casa de vacanță de la munte deci….locul de citit de care vorbeam mai sus a fost probabil locul în care mi-am petrecut cel mai mult timp în perioada asta, de când suntem aici (de două luni adică).
Cărțile.
Am redescoperit mai mult obișnuința de a fi acasă aici, de a sta mai mult decât ca „în vacanță.”
Cred că cele mai multe idei ne-au venit în legătură cu planuri pentru curte. Am vrea să mai plantăm niste viță de vie, așa cum crește prin pădurea din jur.
Casa a fost proiectată și construită de tatăl meu (care era și el arhitect) așa că spune multe despre el, ceea ce îmi place foarte tare. Modificările făcute de noi (terasa „suspendată”) vorbesc despre permanenta noastră căutare în toate proiectele pe care le facem de a avea o legatură cât mai directă cu „afara” și cu natura.
Nu singură, cu partenerul de birou, care este și partenerul meu de viață!
Un sentiment de suspendare, de imponderabilitate…care mi se pare că mă trimite către introspecție.
Hmm…a munte, a aer rece si pământ după ploaie și a iarbă când e soare.
Avem un tablou pictat de bunica lui Ștefan (partenerul meu de viață), Alma Redlinger, care îmi este foarte drag pentru că în tablou apare Puca, labradorul nostru, de care ne e foarte dor.
În nici un caz nu sunt un hoarder (ba chiar sunt dintre cei care scapă fără regrete de „chestii”). Dar nici o minimalistă în sensul dur al cuvântului nu sunt. Îmi place să mă „însoțească” diverse obiecte.
Aici la Sinaia sunt multe cărți vechi de călătorii care au fost ale bunicului meu și care mă încântă! Era mare pasionat de munți și alpinism, nu am reușit din păcate să mă ridic la nivel! Însă când mai plecăm în drumeții mă uit mereu după trasee în cărțile lui și sunt foarte „la zi!”
Un Tudor (băiatul meu), un Ștefan (partenerul meu de viață și de birou) și cam atât! Asta din experiența trăitului o vreme și în alte țări. Altfel cred că „acasă” ține mai mult de timp trecut, de amintiri și de experiențe trăite intr-o casă, mai mult decât de orice obiect.
Nu mare lucru. Aș vrea poate doar mai multe plante în curte, cum spuneam.
Pentru o casă ca asta, inspirația vine din locul în care se află, în cum e orientată, cum e lumina înăuntru, ce se vede afară.
Arată-ne colțurile preferate din casa ta și spune-ne cum le-ai conceput și de ce te fac să te simți bine acasă. Așteptăm imaginile tale pe [email protected] sau pe Instagram, folosind hashtag-ul #ELLEacasă