BUDINCA DE CIOCOLATA CU FRUCTE ROSII
INGREDIENTE: 100 g ciocolata neagra (65-80%), 100 g ciocolata cu lapte, 200 g unt, 150 g zahar brun, 2 linguri faina, 4 oua, doua linguri de coniac, un praf de sare; pentru ornat: fructe de sezon, 2 linguri de zahar pudra vanilat
MOD DE PREPARARE
Pui intr-o cratita ciocolata, untul, coniacul si zaharul. O pui la bain-marie, pe foc potrivit, amestecand mereu. Iei de pe foc cand compozitia e omogena, lasi sa se raceasca. Separat, freci galbenusurile cu faina, apoi adaugi incet compozitia de ciocolata, racita. Bati albusurile spuma si le incorporezi cu grija. Pui totul la fiert intr-o cratita unsa cu unt, tot la bain-marie, pentru 45-50 de minute.
Intre timp, poti prepara, din 300 g zahar si o pastaie de vanilie, bine maruntite in blender, un zahar pudra aromat. Il poti pastra mult timp intr-un borcan din sticla sau ceramica, inchis ermetic.
Torni budinca in cupe sau pahare si lasi sa se raceasca, apoi o lasi in frigider cel putin o jumatate de ora. O servesti acoperita cu fructe (zmeura, coacaze rosii) si pudrata cu zaharul vanilat.