Tarta cu ciocolata
Pentru 6-8 persoane
Pentru aluatul fraged: 120 g. de unt topit, 90 de g. de zahar, 1 ou, 250 g. de faina, 60 de g. de migdale pisate, putina sare.
Pentru glazura: 300 g. ciocolata amaruie, 12,5 cl. suc de portocale, 50 de g. de unt topit.
Aluatul: amestecati cu spatula untul topit pina se omogenizeaza. Incorporati zaharul, apoi oul. Amestecati. Adaugati faina, sarea si migdalele pisate. Framintati aluatul cu virful degetelor, impaturiti-l si lasati-l la frigider minimum 2 ore (sau toata noaptea, daca este posibil). Apoi, alegeti o forma de tarta cu un diametru de 24 de cm si tapetati-o cu hirtie pergamentata. Puneti aluatul in forma si decorati cu boabe de fasole uscata. Bagati aluatul la cuptor timp de aprox. 20 de min. la 180°.
Pentru glazura: radeti ciocolata in aschii mari. Fierbeti sucul de portocale si adaugati ciocolata. Dati vasul deoparte si incorporati untul. Dupa ce se raceste se adauga deasupra aluatului si se lasa un timp inainte de a-l servi.