Pentru preparare este nevoie de ingrediente putine, iar deliciile vor fi gata in mai putin de 60 de minute. O reteta simpla si usoara pentru un desert delicios!
Ingrediente:
Pentru glazura de ciocolata:
- Ciocolata fara lapte
Pentru umplutura de unt de arahide:
- 30g (un sfert de cana) faina de arahide
- 25g (un sfert de cana) pudra de eritritol
- Un varf de lingurita de sare
- 57g (un sfert de cana) iaurt grecesc degresat
Mod de preparare:
1. Topeste ciocolata intr-un vas.
2. Toarna aproximativ 1 lingurita de ciocolata topita in 7 forme de briosa (preferabil de silicon).
3. Cu miscari circulare asigurate ca ungi peretii formei de briosa cu ciocolata pana ciocolata ia forma acesteia si pune la frigider.
4. Intr-un vas de dimensiuni medii, amesteca faina cu pudra de eritritol si sarea. Adauga iaurtul si amesteca in continuare pana cand compozitia capata o textura cremoasa.
5. Umple capacelele de ciocolata cu umplutura de unt de arahide. Toarna restul de ciocolata peste umplutura pana cand aceasta este acoperita complet. Pune la frigider pana cand se intaresc.
Text: Teodora Maracineanu
Foto: dessertswithbenefits.com
Iti recomandam si aceasta reteta de crema de ciocolata pentru prajituri