Timp de preparare: 4 ore, 20 de minute
Timp de coacere: 10 minute
Timp total: 4 ore, 30 de minute
Numar de portii: 16-20
Ingrediente:
Blat
- 2 cani covrigei faramitati
- ¾ cana unt, topit
- 3 linguri zahar
Umplutura:
- 250 g crema de branza, moale
- 250 g frisca
- 1 cana zahar alb
Topping:
- 85 g gelatina cu aroma de capsuni
- 2 cani apa fierbinte, fiarta
- 300 g capsuni proaspete
Preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180C.
2. Amesteca covrigeii, zaharul si untul topit.
3. Pune amestecul intr-o tava.
4. Lasa la cuptor pentru 10 minute sau pana cand stratul de covrigei este usor prajit. Pune-l apoi deoparte pentru a se raci.
5. Intr-un vas mediu amesteca zaharul si crema de branza pana cand se omogenizeaza.
6. Adauga apoi si frisca si amesteca bine.
7. Intinde compozitia in mod egal pe blat.
8. Pune totul la frigider pentru 30 de minute, pana cand se intareste.
9. Intr-un vas amesteca gelatina cu apa fierbinte.
10. Adauga apoi si capsunile si lasa la frigider pentru 5 minute.
11. Pune gelatina cu capsunile peste stratul de branza si apoi baga prajitura la frigider pentru cel putin o ora.
Afla ce sunt covrigii si cine i-a inventat!
Text: Georgiana Livadaru
Foto: Shutterstock