Aceasta reteta lasa in urma ingrediente clasice pentru deserturile traditionale, precum zaharul pudra sau untul, inlocuindu-le cu extrem de putin indulcitor. Rapid de preparat, vei realiza ca cele 16-20 bilute obtinute pot fi foarte potrivite pentru un rasfat culinar.
• 1 cana de unt de arahide 100% natural (textura untoasa sau crocanta)
• 3-4 linguri de sirop de artar pur
• 2-3 linguri de faina de cocos
• Sare de mare grunjoasa dupa gust
• 6 linguri de fulgi de orez fara gluten
• 3/4 cana de fulgi de ciocolata
• 1/2 lingura de ulei de cocos
Amesteca bine in borcanul cu unt de arahide inainte sa il folosesti, apoi adauga-l impreuna cu siropul de artar intr-un bol mare si amesteca timp de 30-60 secunde pana cand textura devine ingrosata. Adauga faina de cocos in acest mix si amesteca pana cand obtii o pasta nici foarte lipicioasa, dar nici prea uscata. Acum lasa compozitia deoparte timp de cateva minute. In functie de rezultat, potriveste cu un adaos fie de faina, fie de sirop. Sareaza dupa gust si completeaza cu fulgii de orez. Pasul urmator este sa realizezi un numar de 16-20 de bilute din acest mix.
In continuare, pune fulgii de ciocolata si uleiul de cocos intr-o oala mica si lasa-le pe foc mic, amestecand constant. Odata ce jumatate din acesti fulgi incep sa se topeasca, stinge focul si continua sa amesteci pana cand compozitia devine omogena.
Cu ajutorul unei furculite, introdu bilutele pe rand in aceasta glazura, eliminand surplusul de ciocolata de marginea oalei. Apoi, pune bilutele pe un platou acoperit cu hartie de copt si lasa-le la congelator timp de 6-8 minute. Dupa aceasta perioada, scoate-le si presareaza-le cu stropi din glazura ramasa, precum si cu fulgi de ciocolata pentru a obtine un decor sofisticat. Dupa aceea, baga-le din nou la congelator, de data aceasta timp de 10-15 minute si bucura-te de delicioasa gustare raw.
Text: Lucia Faur
Foto: ohsheglows.com