MINI TARTELETTES CU CEAPA SI ANSOA
Pentru 20 buc. (7 portii)
INGREDIENTE: Pentru aluat: 250 g faina,12 g drojdie, 5 g unt, 100 ml apa calduta, 1 praf sare. Pentru umplutura, pentru 3 buc. (1 portie): 50 g ceapa alba,1/2 catel de usturoi, un fir de ceapa verde,10 g bacon, 2 linguri ulei de masline, 10 ml (1 lg) vin alb sec, un praf piper alb
MOD DE PREPARARE Se face un aluat din drojdie, se lasa la crescut 30 de minute, se pune la frigider, se framanta din nou, se aranjeaza o rola si se taie in 21 de bucati rotunde (7 portii). Se apasa in mijlocul tartei, ca sa fie foarte subtire, se cresteaza pe margine, se unge marginea cu galbenus si se aranjeaza pe tava unsa.
Pentru umplutura se taie ceapa jumatati si apoi felii subtiri, usturoiul se toaca fin, ceapa verde se taie in inele, pe diagonala, baconul se taie cubulete si se pune la prajit in ulei de masline. Se adauga ceapa alba si usturoiul si se sting cu vin, se lasa pe foc mic 5 minute si se adauga ceapa verde, se lasa inca 2 minute, se adauga piper si se aranjeaza compozitia in mijlocul tartei. Se da la cuptor, la nivelul cel mai de jos, la 200 grade, timp de 15 minute. Se ornamenteaza cu trei masline verzi si frunze de dafin sau rozmarin.