Jeleu de capsuni
500 g capsuni
75 cl de vin muscat (Tamiioasa, Busuioaca de Bohotin)
100 g zahar
8-9 foi de gelatina
citeva picaturi de zeama de lamiie
Inmuiati 15 min. foile de gelatina intr-un pahar de apa rece. Puneti vinul la fiert si lasati-l sa clocoteasca 10 min. pentru a se evapora alcoolul. Fierbeti 15 cl de apa in care adaugati zaharul.
Luati de pe foc, adaugati zeama de lamiie, gelatina scursa si amestecati pina se omogenizeaza. Adaugati vinul si lasati totul la racit. Varsati o parte din jeleu intr-o forma de tarta. Bagati citeva minute la frigider, asezati deasupra o parte din capsuni, varsati restul de jeleu si lasati 2-3 ore la frigider pentru a se intari.
In momentul servirii, treceti fundul formei sub un jet de apa calda, apoi rasturnati pe o farfurie. Decorati cu capsuni (eventual, frisca).