Portii: 8
Timp de preparare: 30 minute
Dificultate: extrem de usor
Ingrediente:
• 800 g piept de friptura de curcan feliat
• 4 ardei iuti rosii
• 4 fileuri de ansoa
• 2 linguri de capere
• 1 lingura otet din vin rosu
• 4 linguri ulei de masline extravirgin
• 1 conserva ton in ulei
• 2 linguri cu varf maioneza
• Piper cayenne (piper rosu)
• Piper negru proaspat macinat
• 1 lamaie
• Sare de mare
• 60 g rucola
Mod de preparare:
Inainte de toate fii sigura ca il rogi pe macelar sa iti felieze subtire pieptul de curcan deja pregatit la cuptor. In acest fel vei castiga mult timp si vei trece peste o parte extreme de dificila.
Despica ardeii iuti cu un cutit si tine-I fie pe flacara de-a dreptul, fie sub gratar timp de aproximativ 5 minute pana cand coaja se inegreste si apoi pune-i intr-un bol acoperit cu folie. Lasa-i la racit cam 10 minute. In continuare, taie ansoa in jumatate, pe lungime si adauga-i intr-un bol alaturi de capere, otet si uleiul de masline. Dupa ce s-au racit ardeii, curata portiunea arsa de pe ei, taie-i pe jumatate, in lungime, elimina semintele si finalmente amesteca-i in bol alaturi de celalalte ingrediente.
Piseaza tonul cu ajutorul unui pistil pana ce obtii o pasta cremoasa. Peste aceasta, toarna maioneza, un varf de cutit de piper rosu, putina zeama de lamaie si 1 lingura din dressingul deja preparat cu ansoa si ardei iuti. Potriveste gustul cu sare si piper negru proaspat macinat.
Aranjeaza feliile de curcan pe o farfurie mare si toarna peste acestea suficienta cantitate din maioneza de ton pregatita anterior. Decoreaza sub forma de tabla de sah utilizand ansoa si ardei taiati pe lung, fasii subtiri. Presara capere si rucola pe toata suprafata preparatului. Finiseaza cu zeama de lamaie si piper proaspat macinat.
Pentru Craciun, incearca sa faci si o piftie de curcan!
Text: Lucia Faur
Foto: www.jamieoliver.com