Acest preparat italienesc din cartofi este foarte usor de facut. Daca te intrebi cum sa prepari Gnocchi poti incerca aceasta reteta foarte usoara.
Vrei sa inveti cum sa prepari Gnocchi? Vei avea nevoie de doar patru ingrediente si putin timp liber, insa afla toti pasii in continuare:
1. Preincalzeste cuptorul la 200°C. Curata cartofii sub apa si apoi usuca-i. Inteapa-i cu o furculita si apoi pune-i pe o hartie de copt, lasandu-i la cuptor pentru aproape o ora.
2. In timp ce acestia sunt inca fierbinti, taie-i in jumatati (pe lungime). Scoate miezul si pune-l intr-un vas mare. Paseaza acest miez si intinde-l pe o alta hartie de copt, intr-un singur strat si lasa-l la racit pentru 10 minute.
3. Pune din nou miezul pasat intr-un vas, amesteca-l cu galbenusurile de ou si sarea. Adauga treptat ¼ cana de faina, cate o lingura pe rand. Amesteca de cateva ori si apoi adauga si restul. Dupa ce ai pus toata faina, amesteca pana cand nu mai sunt cocoloase. Formeaza o sfera din aceasta compozitie si pune-o peste o suprafata pe care ai presarat putina faina.
4. Intinde coca cu mainile, impatureste pe jumatate si apoi pe sfert si repeta procesul. Continua sa apesi si sa impaturesti pana cand se va forma o sfera moale si neteda.
5. Pregateste o tava cu hartie de copt si presara putina faina. Cu ajutorul unui cutit taie in fasii hartia. Pe aceasta intinde aluatul si rasuceste-l astfel incat sa obtii un fel de bagheta. Dupa aceea taie bucatele mici, de aproximativ 4 cm.
6. Daca vrei sa prepari Gnocchi imediat, pune-le la foc in apa fiarta si sarata. Amesteca usor cu o lingura de lemn si lasa-le la fiert pana cand plutesc la suprafata.
7. Daca vrei sa le consumi in alte zile, pune aluatul taiat in bucati la congelator.
Foto: Shutterstock