Cum sa prepari cea mai buna pizza!

Originile unuia dintre cele mai populare feluri de mancare pot fi trasate in regiunea Napoli din Italia. De-a lungul timpului, pizza a reusit sa cucereasca intreaga lume nu doar prin gustul desavarsit, ci si prin usurinta cu care se prepara!

Cum sa prepari cea mai buna pizza!

Pentru ca aproape nimeni nu poate rezista unei felii fierbinti de pizza, iata cum poti sa prepari singura cea mai buna pizza!

Ingrediente:

  •  250 de gr. de amestec pentru paine
  •  2 linguri de ulei de masline
  •  3 catei de usturoi, maruntiti
  •  400 gr de rosii maruntite, din conserva
  •  1 lingurita de zahar

Pentru topping:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 cepe, feliate
  • 50 de g de stafide
  • 25 de g de seminte de pin
  • Fulgi de chili
  • 2 lingurite de frunze de cimbru
  • 100 de g de mozzarella
  • Cateva frunze de micsunea

Mod de preparare:

Prepara coca, urmand instructiunile de pe cutia amestecului si intinde coca obtinuta astfel intr-o tava cu diametrul de 25 de cm, nu inainte de a aseza in tava hartie de copt, unsa cu ulei.

Lasa coca sa se odihneasca putin si sa creasca pana atinge aproximativ 3 cm.

Pentru a prepara sosul de rosii, trebuie sa incalzesti uleiul intr-o tigaie de marime medie. Adauga usturoiul si asteapta un minut inainte de a adauga rosiile tocate si zaharul. Adauga 150 de ml de apa si adu compozitia pana in punctul de fierbere. Mai fierbe la foc incet pentru inca 10 minute si asezoneaza dupa gust.

Pentru a pregati topping-ul, incalzeste ulei intr-o tigaie de marime medie si adauga ceapa feliata. Acopera vasul si asteapta aproximativ 10 minute, pana cand ceapa devine mai frageda. Inlatura capacul si mai lasa ceapa pe foc pentru inca 5 minute, pana cand aceasta capata o nuanta aurie.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Aplica sosul de rosii peste coca intinsa in tava si ai grija ca acesta sa fie raspandit pe toata suprafata. Adauga ceapa gatita, stafidele, semintele de pin, fulgii de chili si cimbrul. La final adauga mozzarella si pune pizza la cuptor pentru 20 de minute.

Dupa ce ai scos pizza de la cuptor adauga frunzele de micsunea.

Buon appetito!

Foto: Pizza homemade from Shutterstock

Iata cum poti face acasa cel mai bun aluat de pizza clasic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro