Ingrediente:
- 100 gr. zahar
- 100 gr. unt
- 3 banane
- 4 oua
- 2 lingurite de zahar vanilat
- 200 gr. faina
- 75 gr. fulgi de cocos
- 1 lingurita de praf de copt
- 5 linguri crema de cocos (din conserva)
- sare
- 1/2 lingurita frunzisoara
- unt pentru uns tava
- 1 lingura de migdale macinate sau faina pentru tava
Preparare
Se topeste untul si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana se face o spuma. Se curata bananele si se fac piure. Adauga, treptat, oualele si piureul de banane in spuma pe care ai facut-o anterior.
Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitie. Se pun apoi fulgii de cocos, crema de cocos, frunzisoara si sarea si se amesteca foarte bine.
Se unge o tava de chec cu unt si se tapeteaza cu migdalele macinate Se toarna aluatul in tava si se coace la cuptor circa 25 de minute la foc mediu (se incearca daca s-a facut).
Se lasa checul sa se „odihneasca' putin in tava apoi se scoate si sa lasa sa se raceasca.
Foto: Freshly baked classic banana bread from Shutterstock