Unul din deserturile care nu dau gres niciodata, caramelele sarate sunt usor de realizat si usor de servit.
Fie ca le pregatesti pentru o masa cu prietenii, sau pentru copiii tai, acest desert ii va aduna pe toti in jurul tau.
Topeste 200g de zahar intr-un vas, deasupra unei flacari medii pana ce obtii o culoare aurie. Apoi, adauga inca 400g, smantana lichida, unt si o lingurita de sare de mare.
Amesteca in mod treptat, pana cand, cu un termometru de zahar, masoara temperatura sa ajunga la 118 grade Celsius. Este foarte important sa fii atenta cand fierbi zaharul.
Dupa ce iei continutul de pe aragaz, foloseste un mixer si amesteca pana cand textura devine groasa.
Toarna continutul intr-o tava de gatit de 20 x 20 cm, apoi intinde-l uniform cu o spatula.
Lasa-l sa se raceasca, dupa care pozitioneaza-l in frigider timp de 2-3 ore, pentru a se intari.
Presara putina sare de mare, iar apoi taie-l in patratele de 2×3 cm. Este acum gata pentru a fi servit!
Text: Cristiana Frunza
Foto: Shutterstock