Cu sau fara galerie?

Perdelele si galeriile pot fi sustinute vizibil, de galerii fixate in consola deasupra ferestrelor, ori invizibil, de sine ascunse in spatele unor cornise ori panouri.

Cum galeriile sunt o metoda nu doar decorativa ci si foarte comoda, ele raman o optiune frecventa. Daca materialul este greu, e de preferat sa fie tras direct pe bara, fiind prevazut cu un pliu ori dotat cu gauri circulare intarite cu metal. Perdelele, pe de alta parte, ca si draperiile usoare, pot fi suspendate cu ajutorul unor inele. Cele mai multe sisteme pot fi prevazute cu doua bare paralele, cate una pentru perdea si draperie, astfel incat sa existe cate un singur punct de fixare in perete la fiecare capat.

De stiut:

  • Nu orice material e potrivit intr-un interior clasic. Draperiile trebuie sa fie realizate din materiale pline, grele, cu textura si culoare care sa completeze tapiteria mobilierului.
  • Galeriile, accesoriile de pasmanterie (galoane, ciucuri, snururi, franjuri, borduri, volane), sistemele de prindere a faldurilor – toate sunt importante pentru aspectul final al ferestrei.
  • Benzile de fronsare sau de contractie sunt obligatorii pentru ca perdeaua sa formeze pliuri egale si elegante.
  • Exista mai multe tipuri de prindere care schimba aspectul ferestrei: faldurile laterale ori „buclele” din partea inferioara a perdelei, adunarea materialului pe mijlocul ferestrei, intr-un singur punct, legat cu o panglica etc.
  • Perdelele duble ori combinatiile de perdea si draperie permit, in general, tipuri de prindere cu fundal, tesatura de deasupra fiind singura care trebuie prinsa in diverse jocuri de volum.
     

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro