Crumble cu piersici si migdale

Piersicile sunt printre cele mai delicioase fructe de sezon, asa ca nu trebuie sa pierzi ocazia de a pregati un desert satios si aromat!

Ingrediente


Topping

  • 65 grame fulgi de ovaz
  • 45 grame zahar brun
  • 30 grame migdale maruntite
  • 3 linguri de unt moale
  • 1 lingurita de scortisoara
  • ¼ lingurita de sare

Umplutura

  • 4-6 piersici taiate bucatele
  • 30 grame zahar brun
  • 2 linguri amidon din porumb
  • 1 lingurita extract de migdale
  • 1/8 lingurita de nucsoara

Citeste si:
Ice tea de piersici

Mod de preparare

Topping

  1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Intr-un recipient mic, amesteca fulgii de ovaz, zaharul, migdalele, untul, scortisoara si sarea cu o furculita pana cand incepe sa prinda consistenta de „crumble’; pune amestecul deoparte.

Umplutura

  1. Intr-un recipient mediu, amesteca piersicile, zaharul, amidonul, extractul de migdale si nucsoara si transfera amestecul intr-o tava pentru prajituri. Presara amestecul de fulgi de ovaz pe deasupra. Pune tava la cuptor si las-o pana cand umplutura este fierbinte, iar topping-ul este rumenit, in jur de 40-50 de minute.
  2. Poti servi crumble-ul rece sau fierbinte, cu inghetata de vanilie.

Citeste si:
Cel mai bun moment in care sa consumi fructe, pentru a maximiza efectele lor

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro