Ingrediente
Topping
- 65 grame fulgi de ovaz
- 45 grame zahar brun
- 30 grame migdale maruntite
- 3 linguri de unt moale
- 1 lingurita de scortisoara
- ¼ lingurita de sare
Umplutura
- 4-6 piersici taiate bucatele
- 30 grame zahar brun
- 2 linguri amidon din porumb
- 1 lingurita extract de migdale
- 1/8 lingurita de nucsoara
Citeste si:
Ice tea de piersici
Mod de preparare
Topping
- Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Intr-un recipient mic, amesteca fulgii de ovaz, zaharul, migdalele, untul, scortisoara si sarea cu o furculita pana cand incepe sa prinda consistenta de „crumble’; pune amestecul deoparte.
Umplutura
- Intr-un recipient mediu, amesteca piersicile, zaharul, amidonul, extractul de migdale si nucsoara si transfera amestecul intr-o tava pentru prajituri. Presara amestecul de fulgi de ovaz pe deasupra. Pune tava la cuptor si las-o pana cand umplutura este fierbinte, iar topping-ul este rumenit, in jur de 40-50 de minute.
- Poti servi crumble-ul rece sau fierbinte, cu inghetata de vanilie.
Citeste si:
Cel mai bun moment in care sa consumi fructe, pentru a maximiza efectele lor
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro