Ingrediente
Pentru umplutura
- 3 mango mari, curatate de coaja si taiate in bucatele
- 300 de grame de capsuni curatate si taiate in bucatele
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri de suc proaspat de lamaie
- 1 lingurita de scortisoara
- ¼ lingurita de nucsoara
- 1 lingurita de ghimbir ras
- 3 linguri de tapioca/amidon alimentar
- Praf de sare
Pentru topping/crumble
- 250 de grame de faina
- 250 de grame de fulgi de ovaz
- 200 de grame de zahar brun
- ¼ lingurita de scortisoara
- ¼ lingurita de sare
- 10 linguri de unt moale, taiat in cubulete mici
Citeste si:
Inghetata pe bat cu capsuni & margarita
Mod de preparare
- Amestecand incet pentru a evita petele de pe fructe, pune mango-ul, capsunile, zaharul, sucul de lamaie, scortisoara, nucsoara, ghimbirul, amidonul si praful de sare intr-un recipient mare, apoi transfera amestecul intr-o tava de chec sau de prajituri (un pic mai adanca decat tava de placinta).
- Pentru a prepara topping-ul crumble, amesteca faina, fulgii de ovaz, zaharul brun, scortisoara si sarea intr-un bol de marime medie. Adauga si untul, framantand putin cu mainile sau cu o furculita. Ideea principala este ca trebuie sa se formeze cocoloase (cam de marime mazarei).
- Presara faramitele de topping peste amestecul din tava si pune prajitura in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius. Desertul se scoate din cuptor atunci cand topping-ul este rumenit iar amestecul de fructe clocoteste, dupa aproximativ 50-60 de minte. Lasa-l sa se raceasca si il poti servi. Poti adauga si inghetata sau iaurt, dupa preferinta.
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro