Crumble cu mango si capsuni

Vara este anotimpul acestor deserturi de tip crumble – asta pentru ca gasesti aproape toate soiurile de fructe, coapte si aromate. Astazi iti propunem un desert cu mango si capsuni.

Ingrediente


Pentru umplutura

  • 3 mango mari, curatate de coaja si taiate in bucatele
  • 300 de grame de capsuni curatate si taiate in bucatele
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de suc proaspat de lamaie
  • 1 lingurita de scortisoara
  • ¼ lingurita de nucsoara
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 3 linguri de tapioca/amidon alimentar
  • Praf de sare

Pentru topping/crumble

  • 250 de grame de faina
  • 250 de grame de fulgi de ovaz
  • 200 de grame de zahar brun
  • ¼ lingurita de scortisoara
  • ¼ lingurita de sare
  • 10 linguri de unt moale, taiat in cubulete mici

Citeste si:


Inghetata pe bat cu capsuni & margarita

Mod de preparare

  1. Amestecand incet pentru a evita petele de pe fructe, pune mango-ul, capsunile, zaharul, sucul de lamaie, scortisoara, nucsoara, ghimbirul, amidonul si praful de sare intr-un recipient mare, apoi transfera amestecul intr-o tava de chec sau de prajituri (un pic mai adanca decat tava de placinta).
  2. Pentru a prepara topping-ul crumble, amesteca faina, fulgii de ovaz, zaharul brun, scortisoara si sarea intr-un bol de marime medie. Adauga si untul, framantand putin cu mainile sau cu o furculita. Ideea principala este ca trebuie sa se formeze cocoloase (cam de marime mazarei).
  3. Presara faramitele de topping peste amestecul din tava si pune prajitura in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius. Desertul se scoate din cuptor atunci cand topping-ul este rumenit iar amestecul de fructe clocoteste, dupa aproximativ 50-60 de minte. Lasa-l sa se raceasca si il poti servi. Poti adauga si inghetata sau iaurt, dupa preferinta.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro