Ingrediente:
- 1 ½ cana fructe de zmeura proaspete (sau decongelate)
- 4 linguri de zahar granulat
- 1 cana de smantana
- ½ lingura vanilie
- Cateva fructe de zmeura in plus (pentru ornat, optional)
- Menta (pentru ornat, optional)
Preparare
1. Intr-un vas de marime medie, pune laolalta fructele de zmeura si zaharul. Lasa amestecul sa se aseze timp de 10 minute. Pune o cana din acest mix intr-un procesor de alimente sau blender. Lasa-l sa functioneze pana cand amestecul devine piure. Toarna apoi piureul de fructe format inapoi in bolul de fructe de zmeura. Pune bolul mediu in frigider timp de doua ore.
2. Intre timp, pune laolalta smantana, cele doua linguri de zahar ramase si vanilia intr-un bol pentru mixer. Bate amestecul cu mixerul electric folosindu-i telurile la o viteza medie pana in momentul in care se intareste. Se acopera si se pastreaza la frigider pana in momentul in care desertul este gata.
3. Cu o spatula de cauciuc, pune usor fructele de zmeura in amestecul de frisca obtinut avand grija sa lasi la vedere niste vartejuri vizibile. Imparte amestecul intre patru si sase pahare de desert mici. Serveste imediat sau acopera si lasa-le la racit pana la doua ore inainte de a le servi.
4. Daca doresti, pune pe post de glazura cateva fructe de zmeura si/sau frunze de menta inainte de servire.
Text: Denisa Matei
Foto: www.lovebakesgoodcakes.com