Portii: 4
Preparare: 15 minute
Gatit: 2 minute
Ingrediente:
- 1 capsuna, feliata (optional)
- 2 galbenusuri de oua
- 1 lingurita de zahar granulat (plus 3-4 lingurite pentru topping)
- 180 ml smantana
- 2 picaturi de extract de vanilie
O sa ai nevoie de 4 vase ceramice mici pentru desert.
Mod de preparare pentru crema de zahar ars
Daca alegi sa folosesti capsuni, acestea se pun felii pe fundul vaselor.
Intr-un vas se adauga galbenusurile de ou si zaharul si se amesteca cu mixerul pana cand amestetul se ingroasa si devine cremos.
Se incalzeste smantana intr-un va,s insa nu se lasa sa dea in clocot. Se adauga extractul de vanilie si se lasa pentru 5 minute ca sa se raceasca. Se adauga usor smantana peste compozitia cu ou, amestecandu-se continuu. Atentie: nu lasa amestecul sa dea in clocot.
Se toarna amestecul in vase si se lasa pana sa raceste complet (cateva ore sau peste noapte in frigider). Se presara o cantitate generoasa de zahar peste fiecare vas si se pune pe foc pana partea de la suprafata se face aurie sau incepe sa clcoteasca.
Se lasa sa se raceasca timp de 15 minute sau pana se intareste si apoi se serveste. Se pot adauga capsuri pentru decor.