Cu sau fara fructe adaugate, crema de zahar ars este un desert clasic delicios care se prepara foarte repede si care se va bucura de aprecierea tuturor.
Portii: 4
Preparare: 15 minute
Gatit: 2 minute
O sa ai nevoie de 4 vase ceramice mici pentru desert.
Daca alegi sa folosesti capsuni, acestea se pun felii pe fundul vaselor.
Intr-un vas se adauga galbenusurile de ou si zaharul si se amesteca cu mixerul pana cand amestetul se ingroasa si devine cremos.
Se incalzeste smantana intr-un va,s insa nu se lasa sa dea in clocot. Se adauga extractul de vanilie si se lasa pentru 5 minute ca sa se raceasca. Se adauga usor smantana peste compozitia cu ou, amestecandu-se continuu. Atentie: nu lasa amestecul sa dea in clocot.
Se toarna amestecul in vase si se lasa pana sa raceste complet (cateva ore sau peste noapte in frigider). Se presara o cantitate generoasa de zahar peste fiecare vas si se pune pe foc pana partea de la suprafata se face aurie sau incepe sa clcoteasca.
Se lasa sa se raceasca timp de 15 minute sau pana se intareste si apoi se serveste. Se pot adauga capsuri pentru decor.