Clatite cu tiramisu

Aceasta reteta te invata cum sa prepari un desert mai mult decat delicios: ce suna mai apetisant decat clatite americane pufoase si tiramisu aromat la un loc?

Rezultatul va fi unul cu putine calorii, fara grasimi si exista si optiunea de a nu adauga zahar. Va fi ca si cum iti vei incepe ziua direct cu desertul!


Ingrediente pentru clatite:

  • Jumatate de cana de faina
  • 3 linguri de fulgi de ovaz (15g)
  • Un sfert de lingurita de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Jumatate de lingurita de scortisoara
  • O lingura jumatate de sirop de artar
  • 1 lingurita de granule de cafea instant
  • Jumatate de cana de lapte
  • 1 lingurita de extract de vanilie pur
  • 1 lingura de ulei (10g)

Optional: Poti adauga extract de rom pentru o aroma mai puternica (sau poti inlocui 2 lingurite de lapte cu rom)

Ingrediente pentru glazura:

  • Jumatate de cana de crema de branza (60g)
  • 2 linguri de lapte (30ml)
  • Doua linguri jumatate de zahar pudra (poti folosi si indulcitor lichid daca diminuezi cantitatea de lapte)
  • Pudra de cacao (pentru a presara pe deasupra)

Mod de preparare:

1. Combina toate ingredientele uscate pentru clatite intr-un bol si amesteca foarte bine.
2. Intr-un bol separat, amesteca toate ingredientele lichide pentru clatite.
3. Toarna compozitia uscata peste cea lichida si amesteca pana se obtine o compozitie cremoasa. (Daca textura este prea apoasa, mai adauga niste faina si amesteca pana se obtine o crema).
4. Unge o tigaie de dimensiuni medii cu putina grasime si pune-o pe foc mediu pana cand se incinge.
5. Toarna in cantitati mici crema pentru a se forma mai multe blaturi de clatita si foloseste o spatula pentru a le intoarce pe ambele parti pana cand se rumenesc.
6. Pentru glazura, amesteca toate ingredientele necesare pana cand se obtine o crema.
7. Toarna glazura peste clatite.

Text: Teodora Maracineanu
Foto: chocolatecoveredkatie.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro