Aceasta reteta te invata cum sa prepari un desert mai mult decat delicios: ce suna mai apetisant decat clatite americane pufoase si tiramisu aromat la un loc?
Rezultatul va fi unul cu putine calorii, fara grasimi si exista si optiunea de a nu adauga zahar. Va fi ca si cum iti vei incepe ziua direct cu desertul!
Optional: Poti adauga extract de rom pentru o aroma mai puternica (sau poti inlocui 2 lingurite de lapte cu rom)
1. Combina toate ingredientele uscate pentru clatite intr-un bol si amesteca foarte bine.
2. Intr-un bol separat, amesteca toate ingredientele lichide pentru clatite.
3. Toarna compozitia uscata peste cea lichida si amesteca pana se obtine o compozitie cremoasa. (Daca textura este prea apoasa, mai adauga niste faina si amesteca pana se obtine o crema).
4. Unge o tigaie de dimensiuni medii cu putina grasime si pune-o pe foc mediu pana cand se incinge.
5. Toarna in cantitati mici crema pentru a se forma mai multe blaturi de clatita si foloseste o spatula pentru a le intoarce pe ambele parti pana cand se rumenesc.
6. Pentru glazura, amesteca toate ingredientele necesare pana cand se obtine o crema.
7. Toarna glazura peste clatite.
Text: Teodora Maracineanu
Foto: chocolatecoveredkatie.com