Astazi iti prezentam o reteta de clatite inedite:
INGREDIENTE:
- 75 gr. unt sarat
- 75 gr. zahar brun
- 1 lingura de scortisoara
- 150 gr. faina
- 2 linguri de praf de copt
- 2 oua
- 150 ml lapte batut
- Putina sare
- Fructe proaspete pentru servire
MOD DE PREPARARE:
1. Bate untul, zaharul si scortisoara intr-un bol, apoi pune compozitia obtinuta intr-o punga pentru ornare si las-o deoparte.
2. Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt si cele 2 oua. Continua sa amesteci in timp ce adaugi laptele batut si un praf sare.
3. Incalzeste o tigaie cu putin unt la temperatura medie. Ia o lingura din amestecul cu faina, facut mai devreme, si lasa-l in tigaie timp de 30 de secunde.
4. In acest timp, se ia compozitia si se deseneaza o spirala in interiorul clatitei din tigaie cat este inca cruda (poti desena desigur orice forma vrei tu). Intoarce clatita pe partea cealalata pentru inca 30 de secunde.
5. Dupa ce este gata, transfer-o pe o farfurie, sterge tigaia usor cu un servetel si repeta procesul.
6. Se servesc calde, cu fructe la alegere.