Aceste clatite cu ricotta si lamaie sunt o optiune perfecta pentru micul dejun din weekend sau pentru un desert usor de preparat.
1. Intr-un vas mare amesteca faina si amidonul, iar apoi adauga pudra de copt si ¼ linguita sare.
2. Intr-un alt vas amesteca albusurile pana cand se intaresc si adauga sarea ramane. Continua sa amesteci pana cand se intareste compozitia.
3. In vasul de la blender pune branza, galbenusurile, zaharul, coaja si sucul de lamaie si amesteca cu ajutorul aparatului pana cand obtii o compozitie omogena. Pune-o peste amestecul cu faina si amesteca bine.
4. Folosind o spatula din silicon, pune usor si albusurile in aluat.
5. Tapeteaza tava cu unt si las-o sa se incalzeasca.
6. La final, dupa ce ai terminat de preparat clatitele, le poti servi cu un sos facut din fructe, de exemplu zmeura.
Foto: 123RF