Ingrediente:
- 1 ½ cani de faina fara gluten
- 1 lingurita de scortisoara
- ½ cani cu pulpa de dovleac
- 1 cana cu lapte de migdale la temperatura camerei
- 1 ou mare
- 2 linguri ulei de cocos
- zahar brun dupa gust
Mod de preparare:
1. Amesteca intr-un bol faina si scortisoara.
2. Intr-un alt bol amesteca dovleacul, laptele de migdale, oul, uleiul de cocos si zaharul pana se omogenizeaza.
3. Adauga ingredientele din cel de-al doilea bol peste primul bol si amesteca bine cu ajutorul unei linguri de lemn.
4. Pune cateva picaturi de ulei de cocos intr-o tigaie si las-o pe foc 2-3 minute. Toarna aluatul in tigaie cu ajutorul unui polonic. Pentru a fi sigura ca este gata, lasa amestecul pe foc pana cand incepe sa faca bule de aer. Intoarce clatita si las-o in continuare pe foc pana cand capata o culoare aurie.
5. Serveste aceste clatite cu dovleac impreuna cu sirop de artar.
Text: Ana Toma
Foto: loveandlemons.com