Ingrediente:
- 1 cana de faina
- 1lingurita de pudra de copt
- 1 lingura de zahar
- 1 ou
- 1 cana de lapte batut/iaurt/sana
- ½ de bezele faramitate
- Ulei sau unt pentru tigaie
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amestca faina, pudra de copt si zaharul. Intr-un bol mai mic, combina oul cu laptele batut sau iaurtul. Adauga ingredientele lichide mixului de faina, pudra de copt si zahar si amesteca-le cu ajutorul unei furculite. Apoi, incorporeaza bezelele, insa ai grija sa nu le strivesti cu totul atunci cand amesteci. Lasa compozitia deoparte pentru 10 minute.
Incalzeste o tigaie si unge-o cu putin ulei sau unt. Cu ajutorul unei linguri formeaza clatite de dimensiuni mici, asemeni clatitelor americane. Tine-le pe tigaie pana capata o culoare aurie.
La final, orneaza-le cu frisca sau fructe. Serveste-le calde!
Foto: www.iamafoodblog.com