1. Bate oul intr-un bol mare.
2. Adauga faina, laptele si putina sare de mare.
3. Amesteca cu telul toate ingredientele pana cand obtii o pasta omogena.
4. Adauga afinele si amesteca pentru a se incorpora in pasta.
5. Pune pe foc mediu o tigaie mare, in care adauga dupa aproximativ 1 minut o lingurita de ulei de masline.
6. Inclina tigaia, asftel incat uleiul sa se imprastie pe toata suprafata in mod egal.
7. Cu ajutorul unui polonic, adauga cu grija aluat cat sa formezi cateva clatite sperate (in fuctie de marimea tigaii).
8. Lasa clatitele 1-2 minute pe foc, pana cand observi aparitia unor mici bule, usor aurii pe suprafata lor, iar apoi foloseste o paleta pentru a le intoarce pe partea cealalta.
9. In momentul in care clatitele sunt rumenite pe ambele parti, scoate-le cu paleta si aseaza-le pe o farfurie.
10. Repeta acesti pasi de 5-9 ori pana cand se termina aluatul, adaugand la fiecare schimb jumatate de lingurita de ulei.
11. Serveste clatitele imediat ce le-ai pregatit, acoperite cu bulgarasi de iaurt natural si afine sau alte fructe de padure, dupa gust.
Sfat: Acest gen de clatite sunt extrem de facil de pregatit, intrucat nu ai nevoie de masuratori exacte pentru ingrediente. Ai nevoie doar de o cana cu care sa masori atat cantitatea de lapte folosita, cat si cea de faina.
Text: Lucia Faur
Foto: jamieoliver.com