Ciocolata calda de toamna

O ciocolata calda densa, dulce si aromata. Fiecare aroma specifica toamnei imbogateste aceasta reteta, iar rezultatul este unul spectaculos.

Iata reteta pentru o ciocolata calda with a twist!


Ingrediente

  • 250 ml de lapte
  • 50 gr piure de dovleac
  • 1 betisor de scortisoara
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • Sucul de la jumatate de portocala
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 gr de ciocolata neagra bucatele
  • Un praf de sare de mare
  • Frisca, scortisoara si/sau ciocolata pentru decor

Citeste si:
5 bauturi calde de toamna

Mod de preparare

  1. Pune laptele la fiert, la foc mediu, si adauga piureul de dovleac, batul de scortisoara, ghimbirul, sucul de portocala si pastaia de vanilie.
  2. Exact inainte sa dea in clocot, ia laptele de pe foc si acopera-l timp de 30 de minute pentru a infuza toate aromele.
  3. Cand este gata, strecoara laptele intr-o cratita curata. Pune-l la fiert din nou si, inainte sa dea in clocot, adauga ciocolata si praful de sare.
  4. Amesteca usor pana se dizolva ciocolata si amestecul este omogen. Adauga zahar daca este nevoie.
  5. Toarna in cani si decoreaza cu frisca, scortisoara si bucatele de ciocolata.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro