Nr. Portii: 6
Ingrediente:
- 5 oua mari, la temperatura camerei
- 225 gr. crema de branza, la temperatura camerei
- 400 gr. laptele condensat indulcit
- Fructe proaspete pentru decor, optional
- Zahar pudra pentru decor, optional
Instructiuni:
Se incalzeste cuptorul la 160°C. Vei avea nevoie de o tava cu adancimea de minim 6 cm si margini detasabile. Tapeteaza tava cu hartie de gatit. Pune-o deoparte.
Separa albusurile si galbenusurile, iar apoi pune-le deoparte!
Intr-un bol, bate cu un mixer crema de branza aproximativ 1 minut, pana cand aceasta capata o textura pufoasa. Adauga laptele condensat, bate-l si pe acesta timp de un minut, apoi adauga galbenusurile de ou si continua sa amesteci compozitia timp de 2-3 minute, pana cand mix-ul se omogenizeaza complet.
Intr-un castron separat, bate albusurile de ou spuma. Asigura-te ca vasul si paletele sunt foarte curate si fara pic de grasime. (Sfat: albusurile de ou la temperatura camerei sunt mai usor de transformat in spuma.)
Incorporeaza jumatate din spuma de albus în amestecul de crema de branza, iar apoi adauga treptat restul compozitiei pana cand ajungi sa ai un amestec omogen.
Transfera aluatul în tava pregatita anterior si tranteste-o de masa de cateva ori pentru a elibera orice bula de aer. Asaza o tava cu o foaie de copt pe raftul de jos al cuptorului peste care toarna aproximativ 2 cesti de apa clocotita. Pune tava pe raftul din mijloc, deasupra baii de abur. Coace sufleul timp de 45 de minute, dupa care opreste cuptorul si lasa prajitura sa se raceasca in interiorul lui timp de 30-40 minute.
Scoate marginile tavii si desprinde usor hartia de gatit din laterale. Lasa preparatul sa se raceasca complet apoi baga-l in frigider pana cand este gata de a fi servit. Inainte de servire, atunci cand sufleul este racit indeparteaza usor hartia de pe fundul tortului si asaza-l pe un platou. Presara zahar pudra si acopera-l cu fructe proaspete, dupa gust!
Text: Lavine Jianu
Foto: www.sweetandsavorybyshinee.com