Cheesecake de vara, cu pepene si afine

Variantele de cheesecake sunt multiple, insa astazi iti prezentam una perfecta pentru vremea calduroasa.

Un cheesecake aproape fara grasime, cu un gust bogat si racoritor – pe langa asta, este plin de nutrienti si vitamine!


Ingrediente

  • Spray pentru gatit
  • 200 grame biscuiti graham
  • 100 grame unt moale
  • 300 grame crema de branza fara grasime
  • 150 grame zahar alb
  • 1 lingura suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 6 oua
  • 250 ml suc de pepene rosu
  • 6 lingurite amidon alimentar
  • 6 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 100 grame pepene taiat cubulete
  • 200 grame afine

Citeste si:
Inghetata cu iaurt si afine

Mod de preparare

  1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Folseste spray-ul pentru gatit intr-o tava detasabila rotunda.
    Prepara aluatul din biscuiti faramitati si unt (blatul clasic de cheesecake). Preseaza-l pe fundul tavii.
  2. Bate cu mixerul crema de branza si zaharul. Adauga apoi sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie. Continua sa amesteci cu mixerul. Adauga si ouale, incorporandu-le in amestec.
  3. Pune tava la cuptor pana cand se rumeneste, pentru aproximativ o ora. Lasa-l sa se raceasca peste noapte.
  4. Pune sucul de pepene rosu, amidon, sucul de lamaie si zaharul intr-un blender si amesteca-le. Apoi, pune amestecul la fiert la foc mediu si fierbe-l pentru cateva minute. Lasa-l sa se raceasca iar exact inainte sa il servesti (peste cheesecake), adauga bucatile de pepene si afinele.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro